Veelgestelde vragen

Vragen over huur

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen over huur. Lees snel verder op deze pagina.

Hoe kan ik huren bij RTR Vastgoed?

U heeft een woning gezien en heeft interesse. Reageer via de knop ‘inschrijven’ op de pagina van de betreffende woning en vul uw gegevens in. Of mail of bel ons, ook als u hulp nodig heeft in uw zoektocht en speciale wensen heeft. Er wordt in alle gevallen snel contact met u gezocht om een passende woonruimte voor u te vinden.

Hoe kan ik medehuur of inwoning aanvragen?

Samenwonen? Dan kunt u in sommige gevallen ook medehuurderschap aanvragen. Lees hieronder er alles over wat u moet weten.

Voorwaarden
Woont u al met een inwonende? En bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan kan de inwonende na twee jaar medehuurder worden.

Medehuur of inwoning?
Medehuur, samenwonen en inwonen zijn termen die vaak verward worden. Het gaat echter om totaal verschillende zaken met verschillende rechten en plichten.

 

Medehuurderschap:
U bent van rechtswege medehuurder als u met meerdere mensen op de huurovereenkomst staat vermeld. Als u getrouwd bent of geregistreerd partnerschap heeft, bent u automatisch medehuurder. Dit hoeft u niet meer aan te vragen, maar het mag wel.

Woont u al met een inwonende? En bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan kan de inwonende na twee jaar medehuurder worden.

Als medehuurder heeft u dezelfde rechten en plichten als de hoofdhuurder. Als de hoofdhuurder vertrekt of overlijdt, hoeft u de woning niet te verlaten. Wij vragen u wel om contact op te nemen om uw huurovereenkomst aan te passen. Als u medehuurderschap wilt aanvragen, kunt u dit formulier invullen.

 

Wat hebben we van u nodig?
Alleen de hoofdhuurder kan medehuur aanvragen. Voor het aanvragen van een medehuurder moet u de volgende documenten meesturen:

In geval van een huwelijk of geregistreerd partnerschap:
Kopie trouwakte of akte van geregistreerd partnerschap.

 

In geval wanneer u al woont met een inwonende:
Van de inwonende: uittreksel uit de Basisregistratie Personen met de woonhistorie van de afgelopen vijf jaar. Dit is aan te vragen bij de gemeente of via Mijn overheid.

Van de inwonende (dit hoeft alleen als hij/zij geen officiële inwoning heeft aangevraagd): verhuurdersverklaring(en) van de vijf jaar voor het huidige woonadres.

 

Inwoning:
Iemand die met de hoofdhuurder alleen samenwoont (de inwonende), heeft geen huurrechten.

Ook niet als u al 20 jaar samenwoont. Dan bent u inwonende. Als inwonende registreren wij u niet.

 

Huurrechten heeft u alleen als:

  • U op de huurovereenkomst staat
  • Als u getrouwd bent
  • Een geregistreerd partnerschap heeft.

 

Is dit bij u niet het geval?
Vraag dan medehuurderschap aan. Dit kan als u twee jaar samenwoont op hetzelfde adres. Wilt u medehuurderschap aanvragen? Neem dan contact op met info@rtrvastgoed.nl

 

Ik heb een verhuurdersverklaring nodig. Wat kan ik doen?

Als u huurt bij RTR Vastgoed en een verhuurdersverklaring nodig heeft dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen. In onze verhuurdersverklaring staat:

  • Of u wel of niet op tijd betaald;
  • Of uw wel of niet overlast veroorzaakte;
  • Overige zaken in strijd met onze huurvoorwaarden, bijvoorbeeld onderhuur.

Een verhuurdersverklaring is persoonlijk, wij zullen daarom nooit zonder uw toestemming een verhuurdersverklaring naar derden sturen. U kunt de verhuurdersverklaring aanvragen via ons e-mailadres verhuur@rtrvastgoed.nl