Veelgestelde vragen

Vragen over huur beëindigen

Heeft u een vraag over het beëindigen van uw huur bij RTR Vastgoed? Lees dan onze veelgestelde vragen over dit onderwerp op deze pagina.

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?

Jammer dat u uw huurcontract bij ons wilt opzeggen. Hopelijk kijkt u met een goed gevoel terug op uw huurperiode bij ons. Door ons een mail te sturen via info@rtrvastgoed.nl kunt u uw huur opzeggen. Een vlotte verhuizing begint met het op tijd opzeggen van de huur van uw woning. Voor u opzegt: is dit belangrijk om te weten

  • U kunt op elk gewenst moment uw huur opzeggen.
  • De opzegtermijn is minimaal één maand gerekend vanaf de 1e van de maand. Voorbeeld: Wanneer u de huur op 27 mei opzegt, dan zullen wij de huurovereenkomst stoppen per 1 juli.
  • De opzegtermijn is maximaal drie maanden.
  • U bent verplicht uw nieuwe woonadres en contactgegevens op te geven.

Huuropzegging

  • Geef aan voor welke woning u de huur wilt opzeggen
  • De einddatum van het huurcontract (minimaal 1 maand, maximaal 3 maanden)
  • Geef de reden aan voor huuropzegging.
  • Geef een voorkeur dag op voor de vooropname
  • Informeer ons over uw nieuwe adres en woonplaats voor het geval wij u nodig hebben

Kan ik de huur als medehuurder opzeggen?

Staan er twee personen op uw huurovereenkomst en verlaat één van beiden de woning? Dan moet degene die vertrekt zijn of haar deel van de huurovereenkomst opzeggen. Ook moet hij/zij duidelijk aangeven dat de andere huurder in de woning blijft wonen. Wel zullen wij een nieuwe in

 

Bij scheiding
Gaat het om echtscheiding of het verbreken van het geregistreerd partnerschap? Als u het samen eens bent over wie er in de woning blijft, spreken we u beiden graag even. Daarna passen wij uw huurovereenkomst aan.

 

Kan ik de huur opzeggen namens een ander?
Kan iemand zelf de huur niet opzeggen, bijvoorbeeld om medische redenen? Dan kunt u namens degene de huur opzeggen. Voorwaarde is dat u ons een schriftelijke verklaring meestuurt, waarin staat dat u de zaken behandelt namens de huurder. Hij/zij moet de verklaring ook ondertekenen. Dit geldt ook als het om familieleden gaat.

Wat gebeurt er na het opzeggen van de huur?

Zodra wij uw opzegging hebben ontvangen, sturen wij u een bevestiging. Hierin staat ook de afspraak voor een voorinspectie. De technisch adviseur gaat dan samen met u door de woning en legt uit hoe u de woning moet achterlaten bij de eindinspectie.

 

De eindinspectie en sleuteloverdracht
Bij de eindinspectie komt de technisch adviseur weer langs en controleert dan samen met u, of u de gemaakte afspraken bent nagekomen. Zo niet, dan voeren wij de werkzaamheden uit. De kosten daarvan zijn voor uw eigen rekening.

Indien ten tijde van aangaan van de huurovereenkomst een waarborgsom of bankgarantie is afgegeven, dan wordt deze pas vrijgegeven als de woning correct is opgeleverd.

Wat zijn de eisen voor het opleveren van de woning?

Als u uw huur heeft opgezegd, dan maken we een afspraak voor de eindinspectie. De afspraken voor de voor- en eindinspectie vindt u terug in de bevestiging van de huuropzegging. Voor het opleveren van uw woning hebben wij een bestand opgemaakt, deze kunt u hier bekijken.

Mag ik mij voor meerdere woningen tegelijkertijd inschrijven?

Ja, dit is geen probleem. Kijk wel goed per woning of u met uw bruto maandinkomen in aanmerking komt voor de betreffende woningen.

Huur opzeggen bij overlijden.

Allereerst willen we u condoleren met uw verlies. We wensen u heel veel sterkte. Als organisatie helpen we u graag bij het regelen van allerlei dingen. Waaronder het opzeggen van de huur van de overledene. Lees meer over het stappenplan bij huuropzegging.