Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Heeft u een vraag over huren bij RTR Vastgoed? Of een specifieke vraag over het betalen van huur,  het ontvangen van huurtoeslag of over het onderhoud van uw woning? Zoek uw vraag op in ons overzicht van veelgestelde vragen op deze pagina. Of maak een keuze uit de naastgelegen onderwerpen.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een huurwoning?

Op onze website kunt u ons aanbod bekijken via deze link. Ziet u een woning of bedrijf waar u zich voor wilt inschrijven? Voer dan uw gegevens in bij het formulier bij de woning en kies voor ‘ik wil mij inschrijven’. Vul het inschrijfformulier volledig in en klik op verstuur. Uw inschrijving is dan nog niet compleet.

Uw inschrijving zal vervolgens getoetst worden aan de huurprijs waarna u per e-mail een reactie van ons ontvangt. Dit kan ofwel een afwijzing zijn omdat uw inkomen niet toereikend is of u zult een e-mail ontvangen om uw inschrijving compleet te maken. Vervolgens zal uw complete inschrijving beoordeeld worden.

Verdien ik genoeg om in aanmerking te komen voor een huurwoning?

Om in aanmerking te komen voor één van onze huurwoningen of bedrijfspanden, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Als algemene richtlijn hanteren wij een inkomensnorm waarbij uw bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld) minimaal gelijk dient te zijn aan drie- en soms viermaal de huurprijs. Aangezien iedere situatie weer anders is, adviseren wij om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Na het inschrijven heb ik nog niets gehoord. Is mijn inschrijving goed ontvangen?

Als u zich heeft ingeschreven ontvangt u een e-mailbevestiging voor het inschrijven. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Er wordt pas contact met u opgenomen als u ook daadwerkelijk in aanmerking komt voor deze huurwoning of u ontvangt vanzelf een afwijzing met de argumentatie.

 

Hebben jullie nog aanvullende gegevens en documenten nodig?

Alleen als u van ons bericht heeft gehad dat u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een huurwoning dienen wij aanvullende gegevens en documenten ontvangen. Hier zullen wij dan specifiek om vragen. In verband met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zullen wij dit nooit van te voren aan u vragen.

Mag ik mij voor meerdere woningen tegelijkertijd inschrijven?

Ja, dit is geen probleem. Kijk wel goed per woning of u met uw bruto maandinkomen in aanmerking komt voor de betreffende woningen.

Kan ik een bezichtigen inplannen?

U kunt alleen een huurwoning of bedrijfspand bezichtigen als u hiervoor in aanmerking komt. Hiervoor wordt u in het proces geïnformeerd. Voorafgaand aan bezichtigen dient u een aantal gegevens omtrent inkomen en dienstverband te overleggen.

Zijn huisdieren toegestaan?

Het houden van huisdieren is afhankelijk van de woning welke u gaat huren. Overleg met de verhuurder over de mogelijkheden.